Hotels Rhodos Stad

Er zijn heel veel hotels in Rhodos stad te vinden in diverse klassen en categorieën. U kunt verblijven in eenvoudige 1 sterren hotels tot aan ultra all inclusive hotels in Rhodos stad of net erbuiten. U vindt hier aparthotels, een pension en hotels in Rhodos stad. Op het internet treft u een uitgebreid aanbod van de hotels in Rhodos stad. Voor werkelijk iedere doelgroep zijn er hotels in Rhodos stad te vinden. Voor jongeren, gezinnen en ouderen. In Rhodos en Rhodos stad heerst een Middellandse Zeeklimaat. Het hele jaar door is het er lekker warm. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 35 graden.

Een onvergetelijke vakantie


Door een vakantie te boeken in een van de hotels in Rhodos stad, zult u echt een onvergetelijke tijd beleven. Als u voor uw vakantie verblijft in een van de hotels in Rhodos stad, dan verblijft u in één van de allermooiste steden en oudste steden van de Griekse eilanden. Rhodos ligt ten zuidoosten van Griekenland, onder de Turkse plaats Marmaris. Rhodos stad ligt in het noorden van het eiland. Het is een populaire vakantiebestemming. Het is niet voor niets dat heel veel Nederlanders hier jaarlijks hun vakantie vieren en verblijven dan in een van de vele hotels in Rhodos stad.

Rhodos stad heeft u namelijk heel veel te bieden. Zo kunt u hier naar een van de verschillende stranden om lekker bij te bruinen, wandelen langs een van de havens, tal van bezienswaardigheden bezoeken of een excursie maken, zoals een boottocht of een jeepsafari. In Rhodos stad zelf kunt u heerlijk winkelen, heel goed stappen, een van de vele eetgelegenheden opzoeken. Kortom, als u op vakantie bent en verblijft in een van de hotels in Rhodos stad, dan zult u zich hier prima vermaken.

Oude en nieuwe stad

Als u op vakantie bent op Rhodos en verblijft in een van de hotels in Rhodos stad, dan zult u erachter komen dat deze stad is opgebouwd uit twee gedeeltes. Rhodos stad bestaat namelijk uit een nieuw en een oud gedeelte. Het is echt de moeite waard om het oude centrum te bezoeken. Dit centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze oude stad is helemaal ommuurd. U kunt hier een rondleiding volgen onder leiding van een gids. Als u door de oude stad loopt, dan waant u zich echt in vroegere tijden. U loopt hier door smalle straatjes, langs historische bouwwerken. In het hart van de middeleeuwse stad staan de ruïnes van de tempel van Aphrodite. Zij was de godin van de liefde, de schoonheid, de seksualiteit en de vruchtbaarheid. Het is echt de moeite waard om deze tempel te bewonderen.

Rhodos en Rhodos stad hebben een rijk verleden. Dit kunt u zien wanneer u een wandeling door deze stad maakt. Het eiland is heel vaak belegerd vanaf zee. Zo vindt u hier nog steeds de sporen terug van de Byzantijnen en de Turken. Zo treft u hier oude bouwwerken, zoals een burcht, kerken en moskeeën.

De antieke stad bezoeken

Wanneer u tijdens uw vakantie in een van de hotels in Rhodos stad verblijft, dan is het een absolute aanrader om een bezoekje te brengen aan de antieke stad. Hier waant u zich echt in de tijd van de oude Grieken. U kunt hier overblijfselen van een stadion, tempel en een amfitheater bewonderen. Vanaf de tempel kunt u aan het eind van de middag de zon zien ondergaan in de Turkse bergen.